Ο Κυριάκος Μητσοτάκης χθες το πρωί φόρεσε λαστιχένια γάντια και οικολογικό μανδύα για τις ανάγκες ψηφοθηρικής φωτογράφισης στον Υμηττό και λίγες ώρες μετά, μπροστά στους εκπροσώπους των τουριστικών επιχειρήσεων, επανέφερε το “γαλάζιο” σχέδιο για fast track επενδύσεις χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Με ταχύτατους ρυθμούς αλλάζει προσωπεία ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ένα μήνα ακριβώς πριν τη διενέργεια των εθνικών εκλογών. Ο πρόεδρος της Ν.Δ. έχει ορίσει τον γενικόλογο στόχο της “αυτοδύναμης Ελλάδας” επιδιώκοντας να νερώσει τις θέσεις της Ν.Δ. ή να αποκρύψει κομβικές νεοφιλελεύθερες πτυχές του “γαλάζιου” προγράμματος.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επειδή επιδιώκει να προσελκύσει διαφορετικά ακροατήρια (“πρέπει να πείσουμε και τους πολίτες που δεν μας ψήφισαν στις ευρωκλογές”), υποπίπτει σε τερατώδεις αντιφάσεις.
Ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης, στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, έσπευσε να φορέσει λαστιχένια γάντια και οικολογικό μανδύα για τις ανάγκες ψηφοθηρικής φωτογράφισης στον Υμηττό. Απεικονίζεται να μαζεύει απορρίμματα και να ποτίζει λουλούδια μαζί με “εθελοντές” του κόμματος. Νωρίτερα, είχε εκπέμψει το μήνυμα ότι «το μοναδικό αυτό ελληνικό περιβάλλον δεν μας ανήκει. Είμαστε οι θεματοφύλακές του. Είναι το χρέος μας στις γενιές που πέρασαν κι η παρακαταθήκη μας στις γενιές που θα έρθουν”.
Τα «φιλοπεριβαλλοντικά» σήματα χάθηκαν την επόμενη ημέρα μπροστά στο ακροατήριο του συνεδρίου του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων.
Ο κ. Μητσοτάκης επανέφερε το “γαλάζιο” σχέδιο για fast track επενδύσεις -χωρίς όρους και προϋποθέσεις- ισχυριζόμενος σε ειρωνικό πνεύμα “ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ήθελε να μετατρέψει το Ελληνικό σε έναν τεράστιο λαχανόκηπο”. Σιγά τα λάχανα όμως για τον πρόεδρο της Ν.Δ. Καθησύχασε το ακροατήριο του καθώς “αυτά ανήκουν πια στο παρελθόν”. Νωρίτερα, είχε στοχοποιήσει το ΚΑΣ διότι “ανακάλυψε με μεγάλη καθυστέρηση ότι στο Ελληνικό ή ότι στο λιμάνι του Πειραιά υπάρχει αρχαιολογική ζώνη”!
Ο πρόεδρος της Ν.Δ. θεωρεί άλλωστε “παλιά” την αντίληψη που φέρνει σε αντίθεση την οικονομική ανάπτυξη με το περιβάλλον και την ποιότητα ζωής. Σύμφωνα με το σκεπτικό του, “ο σεβασμός στο περιβάλλον και στη βιώσιμη ανάπτυξη” μπορεί να επιτευχθεί και με “δράσεις που θα υλοποιηθούν προπαντός με συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα ώστε να έχουμε γρήγορο και οικονομικό αποτέλεσμα”. Το πιάσαμε το υπονοούμενο. Τα ιδιωτικά συμφέροντα καλούνται να δείξουν… οικολογική ευαισθησία καθώς η προστασία του περιβάλλοντος ανατίθεται στους (ανεξέλεγκτους) μηχανισμούς της αγοράς.
Στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα αξιολογηθούν τα πολιτικά σχέδια που εμπεριέχουν τους άξονες για το παραγωγικό μοντέλο της μεταμνημονιακής Ελλάδας. Το σχέδιο που περιλαμβάνει την αντίληψη “ψεκάστε, σκουπίστε, επενδύστε” έχει αποδειχθεί -και διεθνώς- περιβαλλοντοκτόνο.
Πηγή: left.gr
Αφήστε μια απάντηση