Ενα φαινομενικά χαμηλού αστυνομικού ενδιαφέροντος συμβάν, που διαδραματίστηκε τον Σεπτέμβριο του 2011, επανέρχεται στο προσκήνιο με αφορμή τη δολοφονία, την περασμένη Τετάρτη, του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Εκτυλίχθηκε αρχικά σε ένα ξενοδοχείο της παραλιακής και στη συνέχεια στα γραφεία του Τμήματος Ασφαλείας Γλυφάδας, όπου ο τότε 39χρονος Μακρής παρέμεινε για αρκετές ώρες κρατούμενος, αντιμετωπίζοντας την κατηγορία της ψευδούς καταμήνυσης.
Κατά τραγική ειρωνεία, μάλιστα, η δίκη του «Αυστραλού», όπως ήταν το ψευδώνυμο του Μακρή, στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Αθήνας είχε προσδιοριστεί για την 1η Νοεμβρίου 2018, την επομένη δηλαδή της άγριας δολοφονίας του.
Ολα ξεκίνησαν τη 10η Σεπτεμβρίου 2011, όταν ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας, που εκείνες τις ημέρες διανυκτέρευε σε ξενοδοχείο στα νότια προάστια, κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά εις βάρος μιας αλλοδαπής καμαριέρας, κατηγορώντας την ότι έκλεψε από το δωμάτιό του ένα πολυτελές ρολόι Rolex, αξίας 30.000 ευρώ. Την αναφορά- καταγγελία κατέθεσε στους αστυνομικούς του τμήματος Γλυφάδας, οι οποίοι ξεκίνησαν να διερευνούν το συμβάν, και όταν τρεις ημέρες αργότερα ο Μακρής επέστρεψε στο τμήμα για να δηλώσει ότι βρήκε (κρυμμένο μέσα σε ένα παπούτσι) το ρολόι του, εκείνοι τον συνέλαβαν.
Τον κατηγόρησαν για ψευδή καταμήνυση και τον παρέπεμψαν να δικαστεί στο αυτόφωρο, ωστόσο, χάρη στη μεσολάβηση δικηγόρου, ο εισαγγελέας ζήτησε την περαιτέρω διερεύνηση της υπόθεσης και διέταξε προκαταρκτική έρευνα.
Αρμόδιες αστυνομικές πηγές με γνώση της υπόθεσης διευκρίνισαν ότι από την έρευνα προέκυψε ότι ο Μακρής είχε ψευδώς καταγγείλει ότι έπεσε θύμα κλοπής, με μόνο στόχο να εισπράξει αποζημίωση από την εταιρεία στην οποία είχε ασφαλίσει το πολυτελές ρολόι. Η κλήση σε δίκη του Γιάννη Μακρή υπεγράφη από τον αρμόδιο εισαγγελέα στις 10 Αυγούστου 2018. Στο σχετικό έγγραφο που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Καταμήνυσαν ψευδώς την εγκαλούσα για το ότι η τελευταία τέλεσε σε βάρος του δεύτερου κατηγορουμένου το έγκλημα της κλοπής και συγκεκριμένα ότι εισήλθε στο δωμάτιο ξενοδοχείου στο οποίο διανυκτέρευσε για καθαριότητα και αφαίρεσε το ρολόι με σκοπό να το οικειοποιηθεί παράνομα. Το ανωτέρω όμως γεγονός είναι ψευδές καθόσον η εγκαλούσα ουδέποτε αφαίρεσε το ρολόι του, οι δε κατηγορούμενοι τελούσαν σε γνώση του ψεύδους τους».
Πηγή: kathimerini.gr
Αφήστε μια απάντηση